CONCEPT

Eén jaar voor de Rhana Plaza kledingfabriek ramp in Bangladesh las ik het boek Talking Dress van Marieke Eyskoot. Ik was er niet goed van.

 

Voor iemand als ik die altijd een intense band had met kleding en stijl gaf dit boek een wrange nasmaak.Ik besloot nooit meer een fast fashion keten binnen te stappen.

Dit bleek zes jaar geleden geen evidente keuze.

 

Het aanbod voor mooie en betaalbare kleding gemaakt met respect voor mens en natuur was beperkt. Het bleek ook een heel complex verhaal te zijn. Zoals vaak was het niet enkel zwart en wit maar ook wel wat grijs.

 

Ik ontdekte dat het sleutelwoord voor mij transparantie is. Dat het naast wat je koopt de manier waarop net zo belangrijk is.

Ik werd fan van slow fashion.

Ik maakte mijzelf het principe ‘buy less, choose well and make it last’ eigen.

 

De laatste jaren ontdekte ik heel veel mooie, nieuwe merken.

Velen ontstonden uit de passie om het beter te doen.

 

Er niet enkel mooi willen uitzien vanbuiten maar ook aan de binnenkant, met veel liefde in de manier waarop ze gemaakt zijn. Want kleren en schoenen maken, vergt vakmanschap. Dat zie je aan het resultaat.

 

Ook aandacht voor onze planeet kan in zo’n verhaal niet ontbreken. Graag neem ik jou mee in dit mooie, nieuwe verhaal vol passie. Ervaar en ontdek hoe je met kleine stapjes een groot verschil kan maken.

Tijdens mijn B.right tour wil ik je meenemen in mijn ontdekkingstocht.

Schrijf je nu in en word deel van dit leuke, nieuwe verhaal.