top of page

Bio

Knack Weekend.JPG

Voor ik 7 jaar geleden met mindfulness begon, zat ik vaak gevangen in verhalen in mijn hoofd. De eerste keren dat ik mediteerde, was het dan ook puur genieten van “niets moet” op dit moment. Ik leerde meer mezelf zijn in mijn relaties en durfde uitspreken wat ik belangrijk vond. Het vormde de basis van meer mijn eigen pad te durven volgen. Want daarvoor hield ik te veel rekening met wat van mij verwacht werd en wat sociaal wenselijk was… behalve als het over kleding en stijl ging. 

 

Op dat vlak heb ik altijd mijn ding durven doen. Bij het afstuderen van de middelbare school stond er in mijn boekje “wat ze ook aantrekt, het staat haar goed.”

 

Ik heb altijd op mijn stijl vertrouwd.

Ik ben altijd gefascineerd geweest door hoe mensen zichzelf uitdrukken met hun kleren. 
 

Acht jaar geleden raakte ik gepassioneerd door duurzame mode na het lezen van Talking Dress van Marieke Eyskoot. Ik besloot hier alles over te ontdekken.

Na een paar jaar kreeg ik meer en meer vragen van vrienden en naar aanleiding van hun vragen hield ik vijf jaar geleden mijn eerste duurzame-mode tour. Het werd een groot succes en groeide. Na een jaar besloot ik volledig voor deze passie te gaan en mijn job op te geven. 

 

Ondertussen gingen honderden mensen mee op deze tours. 

Bie tour store in front of clothes rack.jpg
Bie Standing with ladder orange dress clothes rack - orig -Copyright_Kevin_Faignaert.jpg

30 Days Sustainable Wardrobe Programma 

Bij de start van corona twee jaar geleden konden deze spijtig genoeg niet meer doorgaan. 

 

Toen ik zelf geïnspireerd raakte door mijn deelname aan een online programma besloot ik er één op te starten rond “shoppen in je eigen kleerkast.”.

De eerste editie met 160 deelnemers was een groot succes en er volgden nog 4 meer edities met telkens vele enthousiaste deelnemers. 

 

Ik vond het super fijn om mensen langer te kunnen begeleiden en de positieve impact te zien & merkte hoeveel nood er was om met meer zachtheid naar zichzelf te kijken. 

Mindfulness had mij hiermee geholpen over de afgelopen jaren en zorgde er bovendien ook voor dat ik vrijere & betere keuzes kon maken.

Ik besefte dat dit belangrijke sleutels zijn in het bepalen van je stijl en jezelf graag zien.

 

Daarom besloot ik het afgelopen jaar de internationale teacher training bij MMTCP te volgen, zodat ik op een holistische manier mindfulness zou kunnen integreren in mijn nieuw mindful fashion platform. De volgende editie start 1 oktober. 

CONCEPT

Concept

Be Bright. Be Right. Het kan wel: stralend en modieus voor de dag komen, zonder dat je mens of milieu schaadt.

Wij inspireren jou om je eigen modeverhaal te schrijven; van waar je shopt tot wat er in je kast ligt. B.Right doet dat door kennis en ervaring te delen:

“Wat kan ik er concreet aan doen dat er 7000 liter water in mijn jeans kruipt? Hoe vermijd ik dankzij mijn aankoop microplastics in drinkwater? Waarom wordt er per seconde een vuilniswagen met kleren vernietigd? Hoe help ik mijn favoriete merk om zijn eigen werknemers ook goed te behandelen?”

B.Right gelooft in mindful fashion: je kan je eigen impact vergroten door slim te kopen. Niet alleen slim voor mens of milieu, maar ook slim voor je looks en je lijf. Jouw eigen keuzes bepalen hoe je je vanbinnen voelt en hoe je er aan de buitenkant uitziet. B.Right biedt jou inzichten en tools om daar onafhankelijke keuzes in te kunnen maken, zonder de invloed van reclame of de mening van anderen.

B.Right verwelkomt jou graag op een Fashion Tours. 

Kom zelf ontdekken welke winkels, merken en ambachtslui er in jouw stad meesurfen op de nieuwe golf van duurzame mode. Laat je stimuleren door de vele creatieve opties die mindful fashion oplevert. Of doe mee aan een traject met inspiratiesessies en advies. Meer informatie vind je op de verschillende pagina's. Je mag me ook steeds een mailtje sturen of je inschrijven op de nieuwsbrief.

Be Bright. Be Right!

Ook als modebedrijf kan je een nieuw hoofdstuk schrijven in je eigen verhaal. Het getuigt van visie om als modebedrijf uitdrukkelijk te evolueren naar een meer duurzame mode voor een duurzame consument. Dat kan door een slimme bedrijfsvoering, die een waardevolle band nastreeft met de eigen producenten én consumenten. B.Right begeleidt zowel kleine als grote spelers in de stappen die mogelijk zijn voor jou bedrijf. Ontdek hoe mindful fashion een antwoord is op de complexe uitdagingen van fast fashion, in een coaching op maat. Stuur mij vrijblijvend een mailtje voor meer informatie.

Be Bright. Be Right

bottom of page