top of page

DAY 2

REIS DOORHEEN JE KLEERKAST

AntwerpSix-94.jpg

In de media en reclame worden ons vaak schoonheidsidealen aangepraat. Ik kreeg hierdoor in het verleden al complexen over zaken waar ik daarvoor helemaal niet onzeker over was. Pas later besefte ik dat dit eigenlijk helemaal niet hoefde. Gelukkig is er ondertussen een groeiende groep rond body positivity: je lichaam omhelzen zoals het is. Want hoe vaak hoor je een vriendin niet zeggen "ik wou dat ik jouw poep had ;-)" terwijl je dit eigenlijk zelf graag anders had gewild. Dit wil niet zeggen dat je alles aan je lichaam "moet" mooi vinden. Iedereen heeft wel zaken die ze anders willen. Hier hebben we het op dag 4 over.

Natuurlijk is het ook een meerwaarde om zaken waar je niet zo tevreden over bent mooier naar voor te laten komen. Maar ik wil in eerste instantie graag focussen op de zaken waar je wél tevreden over bent, je deze laten (her)ontdekken en helpen om deze nog meer in de spotlights te zetten.

80% van de tijd dragen we 20 % van onze kleerkast. Als Belgen scoren we gemiddeld nog slechter, namelijk 10 %. Heb jij een goed zicht op welke stuks je veel draagt? Weet je waarom? Dit kan liggen aan het feit dat ze je troeven mooi doen uitkomen. Dat de kleur je goed staat. Dat ze aansluiten bij je stijl. Over de kleur vind je onderaan de opdrachtjes meer informatie. Met stijl gaan we morgen van start.

 

Opdrachtje met kledingstukken die je veel en graag draagt:

 

  • Neem 4 stuks die je graag draagt, twee voor je boven- en twee voor je onderlichaam.

  • Hoe zorgen deze stuks ervoor dat jouw troeven naar voor komen? Komt dit door de kleur, de vorm, het soort kleren?       Noteer per stuk wat hierbij naarboven komt. Kan je hier een lijn in zien?

  • Benoem aan de hand van die stuks een positief punt voor jouw boven- en onderlichaam.

Deze oefening helpt je meer aandacht te hebben voor jouw mooie kanten. Die zijn er zeker. Door deze aandacht

te geven groeit jouw focus hierop.

Mocht je dit moeilijk vinden, bel dan een vriendin, post het in de facebook-groep of mail mij.

Heb je ontdekt dat kleuren belangrijk voor je zijn?  Bekijk dan zeker deze video.

Heb je tijd en zin? Dan kan je dit ook doen met de stapel die je niet graag draagt:

 

  • Zijn er in deze stapel stuks die jouw troeven op een gelijkaardige manier ondersteunen?

  • Neem tot slot vier stuks die jouw positieve punten niet flatteren. Waarom is dit zo?

  • Wil je deze stuks nog dragen?

Heb je ontdekt dat kleuren belangrijk voor je zijn?  Bekijk dan zeker deze video.

Onzekerheden:

Vond je het niet makkelijk om je troeven te benoemen? Wil je weten hoe pasvorm kon helpen met het verdoezelen van bepaalde onzerheden? / beter naar voor brengen van jouw onzekerheden? Hier vind je heel wat tips hierrond. 

Fotoopdracht:

Omdat het veel makkelijker is om zaken te benoemen waar we niet blij mee zijn wil ik graag even de focus leggen op jouw troeven. "Strike daarom a pose" met een foto waarom jij deze in de spotlight zet.

Deel deze in de gesloten facebookgroep of mail hem naar mij.

bottom of page