top of page

CHALLENGEDay 8

AntwerpSix-94.jpg

 

 

In de media en reclame worden ons vaak schoonheidsidealen aangepraat. Ik kreeg hierdoor in het verleden al complexen over zaken waar ik daarvoor helemaal niet onzeker over was. Pas later besefte ik dat dit eigenlijk helemaal niet hoefde. Gelukkig is er ondertussen een groeiende groep rond body positivity: je lichaam omhelzen zoals het is. Want hoe vaak hoor je een vriendin niet zeggen "ik wou dat ik jouw poep had ;-)" terwijl je dit eigenlijk zelf graag anders had gewild.

 

Natuurlijk is het een meerwaarde om zaken waar je niet zo tevreden over bent mooier naar voor te laten komen. Maar ik wil in eerste instantie graag focussen op de zaken waar je wél tevreden over bent, je deze laten (her)ontdekken en helpen om deze nog meer in de spotlights te zetten.

Opdrachtje op basis van jouw excel:

Je hebt in het begin van de challenge jouw kleerkast in twee stapels verdeeld: één die je graag en één die je niet graag draagt. We gaan eerst in de stapel kijken van de kleren die je graag draagt. Zo kunnen we ontdekken waarom dit zo is. Hierna gaan we met deze kennis kijken in de stapel van kleren die je niet veel draagt.

 

deel 1: stapel die je veel en graag draagt

 

  • Neem 4 stuks die je graag draagt, twee voor je boven- en twee voor je onderlichaam.

  • Hoe zorgen deze stuks ervoor dat jouw troeven naar voor komen? Komt dit door de kleur, de vorm, het soort kleren?       Kan je hier een lijn in zien?

  • Benoem aan de hand van die stuks een positief punt voor jouw boven- en onderlichaam.

 

Mocht je dit moeilijk vinden, bel dan een vriendin, post het in de facebook-groep of mail mij.

 

deel 2: stapel die je niet veel draagt

 

  • Zijn er in deze stapel stuks die jouw troeven op een gelijkaardige manier ondersteunen?

  • Neem tot slot vier stuks die jouw positieve punten niet flatteren. Waarom is dit zo?

 

Deze oefening helpt je je positieve kanten beter naar voor te laten komen. En nu "strike a pose" :-) en trek en deel een foto waar je op straalt. 

Morgen hebben we ook aandacht voor de lichaamsdelen waar je minder tevreden over bent.

bottom of page