top of page
DEFlogoNR4 groot.jpg

DAY 5
REIS DOORHEEN JE KLEERKAST

AntwerpSix-97.jpg

 

Om de impact op onze planeet zo klein mogelijk te houden is het belangrijk dat kleren zo lang mogelijk meegaan. Dit kan door te investeren in kwalitatieve kleding en ook aandacht te hebben voor het onderhoud van onze kleding. Want dat onderhoud zorgt voor een groot deel van de vervuiling.

 

Hier vind je alvast 7 tips om jouw kleren langer mee te laten gaan.

 

Ook geef ik vandaag graag extra aandacht aan het investeren in kwalitatievere kleding. Wist je dat veel fast fashion kleding gemaakt wordt om slechts 8 keer mee te gaan. Daarna mag de kleur beginnen vervagen, de knopen en naden loskomen,... Waardoor we deze kleren minder graag beginnen zien. We consumeren ook dubbel zoveel als vijftien jaar geleden. Dit zorgt ervoor dat er elke seconde wereldwijd een container vol met kleding verband of begraven wordt. 

 

Gelukkig zijn er Belgische merken die het anders doen. Zoals het Belgische merk Xanders. De CEO Patrick Desrumaux zelf zegt "Duurzaamheid betekent voor ons kwalitatieve stuks te produceren in een tijdloos ontwerp. We willen er ook voor zorgen dat deze producten zolang mogelijk meegaan."

Daarnaast vind Xanders het ook belangrijk dat ze met zo duurzaam mogelijke materialen en betrouwbare partners werken. Ze weten dat ze als merk nog niet perfect zijn op vlak van duurzaamheid. Het is een proces waarover ze zo open mogelijk met hun klanten willen communiceren.

3 zaken waar Xanders op inzet:

x  Het produceren van kledingstukken van hoge kwaliteit waarvan een groot deel tijdloos zijn.

x Samenwerken met partners om sociale en milieu risico's in te dijken.

x  Het geven van tips rond onderhoud van kleren zodat deze lang kunnen meegaan.

Ze hebben zelf de ambitie om een repair service op te starten. 

De tijdloze stukken in hun collectie zijn ideaal om ook als basics te kunnen gebruiken. Op dag één hadden we het er al over dat basics helemaal niet saai hoeven te zijn. Maar dat ze de basisstenen vormen van een stijlvolle kleerkast. 

Hier selecteerde ik alvast 3 stuks die misschien een meerwaarde voor jouw kleerkast vormen. Je kan hiervoor de bon gebruiken die je naar aanleiding van deze reis gaat krijgen.

> Een zwart kleedje is altijd een winner. Tijdloos en je kan het  met (bijna) alles te combineren.

> Ook een tijdloze broek mag niet in jouw kleerkast ontbreken.  Een zwarte is hierbij een evidente keuze maar ook een navy blauwe met een fijne krijtstreep kan een mooie optie zijn.

> Een goede t-shirt al dan niet met lange mouwen is ook een belangrijke bouwsteen van jouw kleerkast. Zowel de aubergine kleur als de speciale kraag en sluiting geven net de extra dimensie aan dit exemplaar. 

Of mag zelf een basic voor jou wel wat kleur hebben? Check dan zeker deze roestkleuringe pull met V-hals.

Foto opdracht: Deel een foto van jouw meest gekoesterde investering.

bottom of page