PROGRAMMEDay 1

 

Fijn dat je je inschreef voor het programma. Vandaag is dag 1. Gedurende 30 dagen ga ik je vragen met andere ogen naar jouw kleerkast te kijken. De start opdracht vraagt iets meer tijd, maar vormt meteen wel de basis voor de rest van het programma. Het resultaat van deze oefening is inzichten in jouw kleerkast. Dit bleek ook uit de feedback van de vorige deelnemers. We gaan hier bovendien verschillende keren in dit programma naar teruggrijpen. Je kan deze opdracht verspreid over dit weekend doen of zelfs langer indien dit zo beter in je leven past. We focussen ons op de winterkleding.  

Opdracht:

Om tot een slimme kleerkast te komen is het belangrijk om een goed zicht te hebben op jouw huidige kleerkast. Aan de hand van onderstaande vragen kan je deze inventariseren. De antwoorden kan je hier noteren.  Je slaat natuurlijk de excel bij jezelf op. Dit overzicht is belangrijk om het maximale uit jouw programma te halen. 

 

Hoe excel invullen?

Dag één start je met de bovenstukken. Zo sta je bewust stil bij de mix van bovenstukken die je hebt. 

Dag twee doe je hetzelfde maar dan met de onderstukken. 

 

  • Sorteer kleding per soort (t-shirts, rokken, broeken,…) en vervolgens per kleur. Ondergoed en kousen hoeft niet. Dit is voor een ander programma ;-).

  • Vul de excel in. De kolommen kledingstukken, kleur, draag ik regelmatig en stofsamenstelling hebben een handige uitschuif lijst. Als er iets niet in de uitschuif lijst voorkomt kan je dit gewoon zelf noteren. Bij vorm kan je zelf bepalen hoe uitgebreid je dit noteert.  De stofsamenstelling en emotionele waarde is optioneel. 

  • Noteer welke kledingstukken je bijna nooit draagt. Hiermee wil ik zeggen dat je ze het afgelopen jaar één keer of nooit droeg.

Hang alles terug volgens soort en kleur. Voorzie een aparte ruimte voor de kleding die je bijna nooit draagt. Daar gaan we vanaf maandag mee van start.

Zit je even vast? Of word je juist heel vrolijk bij het herontdekken van een bepaald stuk? Deel jouw vragen, inzichten en eventuele frustraties in de groep. We gaan er samen voor. Zij die geen facebook hebben of een drempel ervaren om hier iets te delen mogen mij steeds mailen.

Nog even kort het verloop van het programma. Elke dag krijg je dus een mailtje. Elke zaterdag en woensdag is de opdracht en inspiratie iets uitgebreider. De andere dagen zijn meer gericht op inspiratie (met blogs, video's,...), kleinere opdrachtjes,... Je doet alles steeds volgens jouw eigen tempo en ritme. In de filosofie van het mag, het moet niet ;-).