top of page

PROGRAMME Day 9

AntwerpSix-94.jpg

In de media en reclame worden ons vaak schoonheidsidealen aangepraat. Ik kreeg hierdoor in het verleden al complexen over zaken waar ik voordien helemaal niet onzeker over was. Pas later besefte ik dat dit eigenlijk helemaal niet hoefde. Gelukkig is er ondertussen een groeiende dynamiek rond body neutrality: je lichaam omhelzen zoals het is. Want hoe vaak hoor je een vriendin niet zeggen "ik wou dat ik jouw poep had ;-)" terwijl je dit eigenlijk zelf graag anders had gewild.

 

Zoals je al kon lezen, ben ik geen fan van opgelegde schoonheidsidealen. Jouw lichaam is uniek en je mag zelf bepalen wat je mooi vindt. Ik wil je wel helpen om datgene wat je in de kijker wil zetten, beter tot zijn recht te laten komen. Vandaag wil ik graag focussen op de zaken waar je tevreden over bent, je deze troeven laten (her)ontdekken en helpen om deze nog meer in de spotlights te zetten.

 

​Opdrachtje op basis van jouw excel:

​Je hebt in het begin van de programma jouw kleerkast in twee stapels verdeeld: één die je graag en één die je niet graag draagt. We gaan eerst in de stapel kijken van de kleren die je graag draagt. Zo kunnen we ontdekken waarom dit zo is. Hierna gaan we met deze kennis kijken in de stapel van kleren die je niet veel draagt.

 

 deel 1: stapel die je veel en graag draagt

 Bekijk 4 stuks die je graag draagt, twee voor je boven- en twee voor je onderlichaam.

  • Hoe zorgen deze stuks ervoor dat jouw troeven naar voor komen? Komt dit door de kleur, de vorm, het soort kleren? Kan je hier een lijn in zien?

  • Benoem aan de hand van die stuks een positief punt voor jouw boven- en onderlichaam.

 Als je dit moeilijk vindt, bel dan een vriendin, post het in de facebook-groep of mail mij.

 

 deel 2: stapel die je niet veel draagt

 Zijn er in deze stapel stuks die jouw troeven op een gelijkaardige manier ondersteunen? Draag die vandaag!

Deze oefening helpt je je positieve kanten beter naar voor te laten komen. En nu "strike a pose" :-) en trek en deel een foto waar je op straalt. 

 

​Morgen hebben we ook aandacht voor de lichaamsdelen waar je minder tevreden over bent, en hoe je de aandacht daarvan kan afleiden

bottom of page