top of page

Verdieping
Kleding
paspoot

kledingpaspoort.jpg

 

Je bent nu al een ruime tijd door je kleerkast aan het reizen. Deze week ga je aan de hand van al jouw inzichten een kleding paspoort opstellen. Hiervoor staan we stil bij een aantal basisvragen. Die vragen ga je makkelijk kunnen oplossen aan de hand van je opgedane inzichten en jouw excel. Neem jouw excel erbij.

Met de antwoorden op deze vragen stellen we een kleding paspoort met bijhorend opgeruimde kast op. Ik trok een foto van de basisprincipes van dit paspooRt. De bedoeling is dat je de principes volgens jouw noden gebruikt. Je kan dus een overzicht maken in word, een excel,... 

Objectieve criteria die jouw stijl bepalen:

1- Kleur

2- Stof

3- Pasvorm

Hoeveel stuks heb je in jouw kleerkast hangen?:

Baisisstukken (basics) die je vorige week in kaart bracht.

Goede mix van boven- en onderstukken

Goede mix van soorteN kleding

Bij het laatste deel van jouw Kleding Paspoort staan we stil bij de verschillende rollen die je in jouw leven hebt. Voor het geval je hier vorige week nog niet bij stilstond. ;-)

Bij ”Rollen” denk ik aan jouw werk, jouw thuissituatie (partner, ouder,..), jouw sociaal leven (vrienden, sport,...) en hieraan gekoppeld de activiteiten die je doet. Sta even stil bij welke impact dit (al dan niet) heeft op jouw kledingkeuze.

Tot slot kan je aan de hand van jouw Kleding Paspoort jouw kleerkast gaan opbouwen.

Er zijn verschillende manieren om dit te doen.  Alleen jij kan bepalen wat het beste voor je werkt.

x Volgens soort kleding (broeken, rokken,...)

x Volgens kleur

x Volgens rollen (afzonderlijk deel voor werk, kinder-proof, thuis,...)

x Volgens een aantal standaard outfits.

x Volgens... 

Deze week is de opdracht jouw kleding paspoort op te stellen. Je kan elke dag van de week 1 onderdeeltje/categorie doen. Jouw kleding paspoort kan een goede indicatie geven voor wat je belangrijk vindt.  Op basis hiervan kan je dan kiezen hoe je Jouw kledingkast structureert.

bottom of page