top of page

Verdieping
Drempels

AntwerpSix-94.jpg

Vorige week kwam jouw moodboard en hieraan gekoppeld jouw gedroomde stijl nog meer tot leven. Nu is de sleutel deze stijl ook te durven dragen. Want vaak durven we hier niet mee naar buiten komen. We verbergen deze uit angst voor de mening van anderen, de stijl die de media ons oplegt,....


 

Belangrijk is dit los te laten en echt te mogen voelen wat jij mooi vindt. Hierbij trouw blijvend aan het verhaal dat jij met jouw kleding wil vertellen. Het is eigenlijk jouw stem in beeld.


 

Deze week gaan we stilstaan bij jouw persoonlijke drempels. Want vaak zijn het onbewuste patronen. Eens je deze kent en benoemt kan je er ook voor kiezen om er afscheid van te nemen.


 

Tijdens deze tweede module draait het eigenlijk rond wie mee in de spiegel kijkt.

Sommigen kijken al mee vanaf we klein waren. Vormden mee de blik die we nu van onszelf in de spiegel hebben.

Anderen kwamen maar recent en slechts af en toe meekijken.


 

Vaak kijken ze niet enkel maar geven ook ongevraagd feedback. Dit zowel naar ons lichaam

maar ook naar de kleren (stijl) die we dragen. Deze week gaan we observeren wat ze zeggen

zonder hier effectief op in te gaan.


 

Opdracht:


 

Elke dag van de week of volgens jouw eigen planning trek je een outfit aan die echt bij jouw stijl past maar die je niet (altijd) durft te dragen. Je kan dan vooraf per dag verschillende combinaties uitproberen en kiest dan degene die je (stiekem) het liefst wil dragen maar de grootste drempel voor je vormt.


 

Je rol hierbij is die van een beste vriendin. Dit wil zeggen dat je jezelf aanmoedigt om de outfit wel te dragen. 'Bezwaren" van iedereen die mee in de spiegel kijkt schuif je van je af. En je gaat hier niet op in ;-). Een hele week lang draag je dagelijks die outfit. Evalueer pas op het einde van de dag je outfit. Past deze outfit bij jou?


 

Op het einde van de week heb je op deze manier ook een mooi overzicht van wie er allemaal meekijkt en wat zij te zeggen hebben :-). Het loslaten van opvattingen en patronen begint door hier inzicht in te krijgen. Maak een overzicht van wat en wie jou de meeste drempels bezorgt.


 

Maak een opsomming van de meningen waar je rekening mee houdt.

Wat zegt deze persoon? Wat moet jij volgens deze persoon doen?

  • jouw partner/gezin

  • jouw bredere familie

  • jouw vriendenkring

  • jouw werk (zowel collega's als potentiële klanten)

  • de media


 

Drempels zitten meestal op twee verschillende niveaus.

Je kan hier in het overzicht mogelijk rekening mee houden.


 

Hoe kijk je naar jouw lichaam?

Hoe kijk je naar jouw stijl?


 

Opmerking:

Het kan zijn dat je besluit met wat stijl betreft met bepaalde stemmen rekening te houden. Omdat je bijvoorbeeld vindt dat bepaalde outfits niet bij jouw werk horen. Of om je partner tegemoet te komen. Of... Dit is helemaal goed. Het is gewoon belangrijk dat dit voor jou bewuste keuzes zijn.


 

Zoals gezegd vormt inzicht in bepaalde patronen de eerste stap om deze los te kunnen laten. Soms kan een ritueel hier ook bij helpen. Je kan de notities die je maakte bijvoorbeeld verbranden. Wel oppassen dat dit op een veilige manier gebeurd. (tip: zet een emmer in de buurt ;-))

bottom of page