top of page
Zoeken
 • Foto van schrijverBie

10 tips om een betere band te krijgen met je kleerkast

Tips die ik deelde naar aanleiding van een artikel in Weekend Knack van Lotte Philipsen 1. Trek dat kleedje of hemd dat je zo mooi vindt niet meteen uit als je denkt dat het rond je buik spant. Wees je eigen beste vriend(in). Wat zou die tegen je zeggen wanneer je om raad vroeg?

 2. Experimenteer met je kledingstukken zodat je een andere look krijgt. Draag een top eens achterstevoren. Een jurk open geknoopt zoals een vest of een kimono als hemd.

 3. Kijk met een andere blik naar je kledingstukken en hun pasvorm. Kan je er misschien iets aan (laten) aanpassen zodat het beter bij jouw figuur of smaak aansluit? Soms is het inkorten, innemen of groter laten maken van een kledingstuk dé oplossing.

 4. Stem je kleding af op je levensritme. Heb je het super druk en moet je goed kunnen bewegen in je garderobe? Kies dan voor stijlvol comfort. Er zijn kledingstukken en stoffen die zowel goed zitten als een 'aangekleed' gevoel geven. Heb je al zulke kledingstukken in je kledingkast hangen? Maak combinaties met deze stuks en schaf eventueel gelijkaardige items aan.

 5. Sta stil bij waarom en wanneer je een miskoop deed. Wat voelde je toen je dit kledingstuk kocht? Was je alleen of in gezelschap? Zie je een rode draad in je miskopen? Door hier bewust over na te denken, kan je dit vermijden in de toekomst.

 6. Zitten er kledingstukken in je kast die eigenlijk helemaal niet passen bij wie je bent, maar nog niet versleten zijn? Vraag eens aan kennissen, vrienden of familie of je hen er een plezier mee kunt doen. Sharing is caring.

 7. Succes ligt net buiten je comfortzone. We zijn gewoontedieren en grijpen vaak naar dezelfde dingen en dus ook dezelfde kledingstukken. Maar misschien willen we stiekem wel iets anders. Durf af en toe eens buiten die comfortzone stappen en wees je bewust van hoe je je voelt. Is het een positieve ervaring? Mooi zo, nu weet je dat deze kleur, pasvorm, stijl je ligt.

 8. Shoppen in je eigen kledingkast is niet alleen duurzaam, gratis en leuk, het zorgt er ook voor dat je een goede kennis hebt van wat je al hebt en hoe je deze kledingstukken kunt dragen. Dit overzicht en inzicht zorgt voor rust in je hoofd. En dat is goud waard.

 9. Je kleding is een tweede huid. Nadenken over hoe stoffen voelen is dus heel belangrijk. Ga na welke textielsoorten jouw voorkeur uitdragen en kijk of dat weerspiegeld wordt in je kledingkast.

 10. Loved clothes last. Of het nu een mooie tweedehandsvondst is, kleding die je kocht voor een speciale gelegenheid, die je vond op reis of die je droeg op memorabele momenten: kleren waar je een band mee hebt, zal je langer en met meer liefde en plezier dragen.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page