top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBie

4 cadeaus waar je het warm van krijgt
Sokken geven met Kerstmis is een traditie waar ik het niet noodzakelijk warm van krijg. Maar toen ik deze sokken bij het merk Zappa spotte was ik wel enthousiast. Ze vielen meteen op door hun origineel design. Andere leuke merken zijn collégien en escuyer. Beiden in Europa gemaakt. Voor het familiebedrijf collégien betekent dit al jaar en dag Frankrijk. Ze kiezen hierbij voor Egyptisch katoen als basis. Escuyer produceert dan weer in Portugal en Italië. De meeste sokken zijn een mengeling van wol en een kleine hoeveelheid synthetische stof voor de elasticiteit. Met deze rode en glitter sokken warm ik mij alvast op voor de kerst en het nieuwe jaar.


Ook een blijver zijn slippers. Heel wat slippers zijn grijs. Terwijl mijn ervaring is dat wat vrolijkheid en kleur aan je lijf en dus ook voeten je echt een boost kan geven. Van deze slippers van give a pon die ik bij supergoods spotte werd ik meteen blij. Die pon mag je letterlijk nemen want elke slipper heeft als kers op de kleurrijke taart een bijhorende pompon. Het origineel ontwerp komt uit Griekenland en de oprichters kiezen er dan ook voor hun eigen ontwerpen hier door lokale ambachtslieden te laten maken. Om alles zo lokaal mogelijk te maken sourcen ze ook de wol hier.

Niets wat een ruimte letterlijk en figuurlijk zo kan oplichten als een mooie kaars. Deze gingerbread versie van candles by bell toverde meteen een glimlach op mijn gezicht. Ook ideaal om eerst als decoratie op je kersttafel. Eigenlijk zijn al deze kaarsen die door Sophie in Antwerpen gemaakt worden kunstwerken. Ze zijn gemaakt van soya wax dus vegan en honderd procent bio afbreekbaar. Ik ontdekte zelf dit merk bij HOST in Berchem.