top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBie

4 keer met liefde gemaakt & duurzame geschenkbonnen


Met je eigen ogen kunnen zien welke positieve impact een merk heeft doet wat met een mens ;-). Sinds ik het atelier van solid in India bezocht ben ik dan ook grote fan. Naast productie voor heel wat grote merken (denk aan Ellen Knits) zijn ze nu ook gestart met hun eigen lijn, “Tales by Solid”. Ik ben fan van hun Khanta’s waar ik nog voor aan het sparen ben. :-) Hun poef, kussen en placemats zijn misschien wel het ideaal cadeau. Al dan niet aan jezelf ;-). Al dit moois is gemaakt op basis van oude Indische sari’s Het zijn dus allemaal unieke stukken.
In plaats van een stuk te kopen me een mooi verhaal kan je dit verhaal ook zelf creëren. Weinig dat zoveel voldoening geeft als zelf iets maken. Het is ook echt bewezen hoe mindful het is om met je handen bezig te zijn. Voor heel wat mensen betekent dit een moment van rust. Dus zo’n workshop zoals bij Lotte is eigenlijk een dubbel cadeau aan jezelf. Waarbij zowel het proces als het eindresultaat een glimlach op je gezicht zal toveren. Zelf een sjaal breien, ring maken, leren plantaardig verven,... het kan allemaal bij Lotte. Hier vind je een overzicht van het volledige aanbod:


Van het instagram account van Eva Mouton krijg ik altijd een glimlach op het gezicht. Haar vrolijke ontwerpen sieren ondertussen kussens, kaarsen, servies, stoffen, patches,... Je kan haar dus op heel veel manieren “in huis halen”. Een groot deel van de stoffen zijn GOTS (global organic textile standard) gecertificeerd wat betekent dat ze met respect voor mens en milieu geproduceerd zijn. Met de onafgewerkte kussens, stoffen en patches kan je, je bovendien nog zelf creatief uitleven. Ja, ik ben klaar voor wat vrolijkheid in huis.Je eigen talent


Niets zo bijzonder als je eigen talent te geven. Je vindt het mss vanzelfsprekend dat je dit kan. Of beseft misschien niet hoe bijzonder dit is. Maar je tijd en vaardigheid schenken is zo mooi. Ik denk meteen aan het herstellen en maken van kleding, lekkere taart, granola, planten helpen onderhouden,... Twijfel je wat je kan schenken. Vaak zit het in dingen die je heel graag doet en die je energie geven. Je geschenk kan ook een heuse “how to” inspiratie sessie zijn.

Geschenkbonnen


Vanaf Januari ga ik er even tussenuit. Minimum drie maand maar het kan ook langer zijn. Het hangt een beetje van mijn zoon af. :-) Wil je een slow cadeau geven om in de lente samen op stap te gaan, te mediteren of in je kleerkast te duiken,... Dan kan je mijn cadeaubon geven. Een andere leuke bon is die van COSH waarbij je kan kiezen tussen een hele selectie aan duurzame mode winkels, workshops,.... En mijzelf :-).


142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page