top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBie

3 x Zonnige Zonnebrillen

Bijgewerkt op: 24 jun. 2022

Vorige week werd ik verliefd op deze brillen en vooral het concept erachter. Ze kopen overstock frames van zonnebrillen in Frankrijk, Zwitserland, Italië en Oostenrijk op. Daardoor hebben ze een gigantische selectie van heel uiteenlopende brillen. Ik was dan ook overweldigd door hun aanbod. Gelukkig liggen de meer dan 1000 frames niet allemaal in de winkel ;-).Je maakt zelf eerst een voorselectie uit de frames die wel in de winkel liggen. Vervolgens vullen ze dit aan met brillen die binnen dit profiel passen. Zo krijg je een heel uitgebreide selectie van brillen op jouw maat om uit te kiezen. Ben je nog op zoek naar een uniek paar? Dan moet je hier misschien eens naartoe gaan.

Zonnebrillen ontstaan uit liefde voor de bossen, dat is Aarni Wood. Aarni is dan ook het Finse woord voor wild bos onaangeroerd door mensenhanden. Het werd opgericht door drie vrienden die als kind al door deze bossen renden. Toen ze elkaar jaren later in een sauna ontmoetten (echt gebeurd :-)) bleken ze alle drie een passie te hebben voor unieke horloges. Zo ontstonden de eerste houten horloges en jaren later de eerste houten zonnebrillen. Door hun passie voor bossen spreekt het voor zich dat ze enkel hout gebruiken dat hiervoor bestemd is. Ze maken tijdloze en kwalitatieve designs die de tand des tijd kunnen doorstaan ;-).


Wil je deze bril passen en lokaal kopen? Dan kan dit bij Supergoods."Waste is not waste until it is wasted." Blijft één van mijn favoriete zinnetjes want het is zo waar. We kunnen echt afval gaan zien als bron/oorsprong van iets nieuw. En dat is exact wat Parafina doet. Uit afvalstromen van pet flesjes, rubber banden, aluminium,... uit heel de wereld toveren ze nieuwe zonnebrillen. De verwerking van het afval en de transformatie van de brillen gebeurd in China. De glazen zijn gemaakt in Duitsland. Er komt dus wel wat transport bij kijken. Lokaal is het niet maar doordacht wel. Ze hebben heel wat labels die hen controleren en ondersteunen. Aan jou de keuze of je hier achter staat. Of niet ;-).


Wil je deze bril passen en lokaal kopen? Dan kan dit bij HOST.


110 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page