top of page
Zoeken

4 x eigenzinnige Belgische sjaal merken

Ik ontmoette oprichtster Sabine een paar jaar terug tijdens een tour in Gent. Haar kleurrijke sjaals sprongen meteen in het oog. Je ziet hoe haar opleiding als grafisch ontwerper in haar werk geslopen is. De kleurvlakken en het oog voor detail zorgt ervoor dat je op een toffe manier met haar sjaals kan spelen. Zo blaas je een oude outfit nieuw leven in. Ze heeft ook iets sobere modellen als je outfit sowieso al knalt ;-). Is je investering’s capaciteit iets groter? Dan kan je voor één van haar zakken gaan. Alles wordt in België gemaakt. De zakken doet ze nog eigenhandig met overschotten stof. Unieke stukken dus. Naast al dit moois verkoopt ze ook mutsen en dekens. Ontdek het hier.

Ik ben al jaren fan van de eigenzinnige collecties van Wolvis. Maar tot hiertoe kwam er nog nooit een sjaal op mijn pad waarvan ik dacht, dit is een match. Tot ik vorige week bij huurbib Dressr een sjaal uit de Myosotis collectie ontdekte. Deze collectie is samengesteld met telkens één public favorite van de vorige collecties. Ik viel voor de sjaal uit hun eerst collectie in 2016, slag-zee. Een collectie geïnspireerd op de bewegingen en glinsteringen van de zee. Niet verwonderlijk dus dat net ik hier voor viel :-. Alle sjaals zijn ontworpen en gemaakt in Belgïe op basis van Australische merino wol. Ik kreeg al feedback van dragers van het eerste uur dat de sjaals bekend staan voor hun kwaliteit. Naast sjaals verkopen ze ook mutsen en bomber jackets. Ontdek het hier.
Marjan is pionier in het Gentse fair fashion scene. Ik ontmoette haar jaren terug op een fair fashion event. Haar kleren staan voor “timeless luxury” en zijn eerder strak met originele lijnen. Toen ik op zoek was naar sjaals om outfits een “finishing touch” te geven, sprongen die van haar meteen in het oog door hun vrolijkheid. Ze zijn ideaal om je outfit een originele en zelf artistieke twist te geven. De sjaals zijn van zijden gemaakt, een materiaal dat bekend staat om zijn lange levensduur. Doordat ze enkel met stoffen uit stock overschot werkt is er geen extra milieu impact voor het maken ervan. Alles wordt in België ontworpen en in Portugal gemaakt. Ontdek het hier.
“What you wear should always dance with who you are. “ Met zo’n quote maak je mij natuurlijk meteen helemaal enthousiast. ;-) Maar eigenlijk was ik dit al bij het zien van de eerste collectie van Furore. Hun tijdloze misschien zelf klassieke stijl heeft toch altijd een eigenzinnig en origineel kantje. Ze trekken echt de kaart van slow fashion, investeren in stuks die je koestert. Ik viel meteen voor de dromerige sfeer van hun “wolken sjaal’. Het ontwerp is geïnspireerd op een schilderij van Magritte. Kunst is iets dat oprichtster Elke wel meer inspireert. De informatie over de productieplaats en materialen is beperkt. Ik heb hen een mail gestuurd voor extra informatie. Zodra ik meer nieuws ontvang vul ik deze blog aan. Ontdek het hier.


108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page