• Bie

3 karaktervolle merken

Hoe kies jij een merk? Is de pasvorm belangrijk? Of eerder de kleur en de print?

Of val je voor de algemene look & feel? Deze vragen kunnen je helpen om jouw stijl te ontdekken.


Ik kocht recent een stuk van deze drie merken. Twee ervan kende ik al en wilde ik al lang eens dragen. Eén merk is nieuw en een zeer fijne ontdekking. Ontdek er hier alles over.


Lavandera

Ik ontmoette oprichtster Monica begin 2019 op Neonyt, een grote beurs in Berlijn rond duurzame mode. Ik was toen al een paar jaar fan van haar merk. Elk stuk heeft karakter maar is tegelijk tijdloos. Haar silhouetten hebben krachtige vormen, kleuren en karakter. Het eerste hemdje dat ik van haar heb, heeft kimono-mouwen. Dit hemdje kocht ik vanwege de orgininele vorm. Het is speciaal maar kan toch met veel gecombineerd worden. De kraag kan op verschillende manieren gedragen worden. Zij die mij al langer volgen, weten dat ik fan ben van het spel met kleren. De productie gebeurt in Spanje op een kilometer van hun kantoren. Ze hebben hier dus heel nauwe contacten mee. Voor stoffen opteren ze zowel voor overstock als voor gerecycleerde materialen en gecertificeerde stoffen. Toevallig zijn alle drie de stuks gemaakt van tencel. Onderaan geef ik wat meer uitleg over deze stof.


Belgische Verkooppunten: HOST, Tenue Préférée


Naz:


Ik was vanaf het begin fan van dit merk van Cristina. Toen waren er slechts een paar modellen die telkens terugkwamen in andere kleuren. Het meest populaire had kimono-features. Ik wachtte tot dit zou uitkomen in één van mijn lievelingskleuren, maar dit moment kwam spijtig genoeg niet. Nu, jaren later, is het assortiment veel uitgebreider en in deze collectie bleek "mijn hemdje" er tussen te zitten. De bijna klassieke snit krijgt een extra dimensie door de lichte oversized look. De kleu