top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBie

5 feestproof merken


We zitten in de laatste rechte lijn naar de feestdagen. Ja, ze zijn anders dan anders maar misschien is dat net een goede reden om je extra op te kleden. Zo kunnen we deze bizarre eindejaarsperiode toch een beetje feestelijker maken.

In deze blog deel ik graag 5 kledingstukken die jou doen stralen. Ik koos deze merken omdat ze voldoen aan 4 criteria, en bovendien staan 4 van de 5 op mijn eigen wish list :-) Van het vijfde merk heb ik een stuk dat ik alle dagen zou kunnen dragen ;-)4 criteria:


x tijdloos met karakter

x aangename stof

x kwalitatieve snit

x kleur die met heel veel te combineren valt


Het zijn allemaal stuks waar je na de feestdagen nog veel plezier aan zult beleven. Eerst vind je 3 merken met basisstukken waarmee je eindeloos kan combineren.


Heb je al heel wat leuke feestelijke basisstukken in jouw kast hangen? Dan is een leuke kimono of een tof vestje misschien wel de ideale investering om een geslaagde nieuwe outfit mee te creëren. Ik deel graag 2 merken.


Twijfel je of de stukken wel echt iets voor jou zijn? Lees dan mijn post met vijf tips voor shine-proof aankopen.


Kaiko JumpsuitMade with love in Barcelona:


Rita Row en Suite 13:

Hoewel deze twee merken ieder hun eigenheid hebben, koos ik ze voor wat ze in mijn ogen bindt: ze zijn beide stijlvol met pit. Ze verkopen kleding die tegelijk tijdloos is en toch genoeg karakter heeft. De stukken zijn met heel veel te combineren, waardoor je ze zowel kan omtoveren tot een ware feestoutfit als ook casual kan dragen met sneakers om te gaan werken of in de zetel te hangen.


Terwijl Rita Row maximaal natuurlijke materialen probeert te gebruiken, streeft Suite 13 naar minimaal afval door het gebruik van stofoverschotten.


Deze rok van Rita Row trok meteen mijn aandacht. Ik vind hem krachtig in zijn eenvoud.


Ook de aparte snit van deze jumpsuit van Suite 13 kan me bekoren. Het model krijgt door de uitsnijding langs de zijkanten een extra dimensie, waardoor je het op verschillende manieren kan combineren. Op de website vind je andere kleuren en verschillende #ikkooplokaal verkooppunten.


Jumpsuit van Suite 13

Verkooppunten België


For the Love of Women:

Kaiko


Met liefde gemaakt door vrouwen voor vrouwen in alle maten en kleuren. Kaiko is één van de weinige duurzame merken die ook plus-size vrouwen omarmt. Ze hebben een warme samenwerking met heel wat partners wereldwijd. Die in Nepal heeft een extra dimensie, 7 % van hun opbrengsten gaat namelijk naar een vzw die vrouwen empowert. Voor de feestdagen koos ik een made in Portugal jumpsuit die ik ‘s avonds met veel tegenzin uitdoe. Ook over het kleed ben ik ervan overtuigd dat jullie mijn mening zullen delen ;-)

Kaiko dress


Made In Belgium & pre-loved fabrics:

KSTMIZED en Wasted Atelier


Heb je net een uniek stuk nodig om je outfit mee af te werken? Dan is een vestje of kimono van één van deze merken misschien wel iets voor jou. Beide gebruiken ze stofoverschotten als basis, die ze vervolgens omtoveren tot unieke stukken waarvan er vaak maar een beperkt aantal gemaakt worden. Al hun stukken zijn eigenzinnig en tijdloos. Ze toveren een tijdloze basic in jouw kleerkast om tot een echte feestoutfit.


305 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page