top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBie

5 Pyjama's die je het liefst niet meer uitrekt

Bijgewerkt op: 20 dec. 2020

De kerstvakantie is ideaal om wat langer - of gewoon de hele dag ;-) - in pyjama te blijven. Zalig lang brunchen, lekker een boek lezen of samen een spelletje spelen. In deze pyjama's voelt elke dag van de vakantie aan als een lazy sunday.


Ter info: Een aantal merken geven een korting. Ze beslissen zelf of en wat ze als korting geven. Ik laat hen hier vrij in. Voor mij zit hier geen verdienmodel achter. Ik kies merken steeds onafhankelijk omdat ik deze mooi vind qua look en filosofie.


Joseffa:


Stijlvol, uniek en circulair - dit zijn de drie sleutelwoorden van Jozeffa. Toen Sibille zag hoeveel hemden in de vuilnisbak belandden, besloot ze hier iets aan te doen. De hemden waren op de kraag na immers nog volledig herbruikbaar. Ze besloot ze om te toveren tot stijlvolle pyjama's. Ik wacht nog tot "die van mij" op mijn pad komt. Doordat ze gemaakt zijn van preloved hemden zijn ze immers stuk voor stuk uniek. Doordat er geen "virgin" materialen nodig zijn, bespaar je per pyjama tot 5000 liter water. Door het grote succes worden ze niet meer enkel door Sibille in België gemaakt. Ze zocht en vond een goede partner in Tunesië om hiervoor samen te werken.


In deze link vind je een overzicht waar je de pyjama's kan kopen en waar je oude hemden kan inleveren. Bij Edo Collectief in Antwerpen krijg je 10 % op de shortjes met de korting's code B.right. Ook op de suprise shortjes op de webshop krijg je met deze code 10%. Volgende kleuren zijn momenteel beschikbaar fresh blues, cool greys en xmas reds. Aanbod geldig zolang de voorraad strekt en tot 10/01/2021.Underprotection:

Mijn eerste duurzame bikini kocht ik 5 jaar geleden online by underprotection. Ik koop nooit iets online maar het merk was toen in geen enkele winkel in België te koop. Het werd maar een half succes… Het broekje bleek te veel gaatjes te hebben waardoor het wel heel onthullend werd ;-)

5 jaar later is dit merk in 5 winkels in België te koop. Het werkt nu met nog meer gerecycleerde materialen, is volledig gecertificeerd op vlak van arbeidsomstandigheden en is vrij van toxische stoffen,wat enorm belangrijk is voor stukken die we op onze huid dragen. Ik viel meteen voor deze kimono van satijn op basis van lyocell (duurzame viscose). Hij kan naar mijn gevoel op heel veel verschillende manieren gedragen worden: als pyjama, als kleed en met bijpassende broek ook als tuniek.

Verkooppunten België: https://underprotection.eu/pages/where-to-buy

en https://kiez.be/ de new girl in town in Antwerpen voor lingerie en cosmetica.Pillow en Pyjama's bij Honesse

Uniek is ook het merk Pillow en Pyjama's dat je enkel bij de website van Honnesse kan vinden. Er zijn niet zo veel leuke en duurzame pyjama merken, maar in Laura’s webshop vind je er een paar. Zo ook het merk Pillow en pyjama's. Ja, kreuken kan en mag en is zelfs charmant ;-) Dit merk is immers gemaakt van linnen. Deze stof is ademend en zeer sterk. Hierdoor kan het tot 10 keer langer meegaan dan conventioneel katoen. Bovendien is de stof biologisch en bevat het geen schadelijke gifstoffen (Oeko-tex gecertificeerd). Het wordt ontworpen en met de hand gemakt in hun eigen atelier in Vilnius, Litouwen. Dit V-hals bloesje heeft net iets meer en kan voor een elegante loungedag gecombineerd worden met een stijlvolle sjaal.