top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBie

5 x duurzame handtassen


Handtas Violet


O My Bag


Ik kocht mijn "O My Bag" ongeveer 6 jaar geleden bij Today is a Good Day. De eerste echte duurzame concept store in Antwerpen. Ondertussen is de zaak spijtig genoeg verdwenen. Het was mijn eerste echte investering en ik ging verschillende keren naar de winkel voor ik hem uiteindelijk kocht. Ondertussen beleefde ik ongelooflijk veel plezier aan deze tas. Het merk kreeg een aantal jaren geleden een eco leather prijs. Ze inspireerden hun looierij in India tot een meer ecologische aanpak waardoor deze anders gingen produceren en deze manier van werken ook aanboden aan andere merken. Dit droeg bij aan de verduurzaming van de industrie. Naast ecologisch is ook het sociale aspect heel belangrijk voor hen. Al hun werknemers in India werken in goede omstandigheden voor een fair loon. Sinds