top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBie

Alle dagen Feest - Maar zeker knallen met de feestdagen


We zitten al een tijdje thuis. Waardoor je misschien vervalt in comfort-kleding. Hier is natuurlijk niets mis mee, maar een feestelijke outfit kan ook zorgen voor een feestelijk gemoed. Je kan ervoor kiezen om er één te kopen. Hier schreef ik vorige keer een blog over. Een andere optie is één van jouw schatten uit de kast op te vissen en deze te pimpen. Hieronder vind je 3 tips om hiermee van start te gaan. Doordat je geen budget uitgeeft aan jouw feesttenue is er meer budgettaire ruimte voor de "pimp"-elementen.
1- "Diamonds are a girl’s best friend" is waarschijnlijk niet zo'n duurzame optie ;-) … behalve als ze preloved zijn. Maar een mooi juweel kan elke outfit terug laten shinen. Dit is dus jouw kans om te investeren in een stuk dat je heel 2021 op vele mooie gelegenheden zal vergezellen. Zelf kreeg ik meer dan 5 jaar terug dit juweel van de Belgische ontwerpster Elisa Lee. Als je de cost per wear zou berekenen, zou deze heel laag uitkomen. Ik draag het vaak, zowel met een feesttenue als casual op een jeans, en geraak er niet op uitgekeken. Elisa ontwerpt en maakt nog alles in België. Ze heeft oog voor duurzame materialen en werkt met preloved en fairmined goud. Dit is super belangrijk en waardevol want de werkomstandigheden in de goudindustrie zijn nog altijd bedroevend. Mijn juweel is bovendien heel stevig, wat voor mijn onhandige zelf een heel belangrijke voorwaarde is :-)


Hierbij nog een kleine voetnoot wat betreft eerlijk goud,omdat ik het een paar jaar terug zelf ontdekte en hier echt niet goed van was. Vaak zijn het (heel jonge) kinderen die het goud ontginnen. Dit komt omdat de schachten zo smal zijn. Hun leven is spijtig genoeg veel minder waard dan de machines die te pas komen bij duurzame ontginning. Daarom is fairmined zoveel duurder. Maar het misschien wel waard ;-) Preloved is zeker ook een heel goede optie. Want ontmijnen heeft sowieso een impact op het milieu.
2- Heb je een stuk met een mooi decolleté of rug? Of een stuk waarbij het eigenlijk niet zou misstaan om te spelen met de rits of de knopen? Dan is een orgineel lingerie-stuk misschien wel een leuk plan. Ook een body of korset kan je outfit een heel andere uitstraling geven. Recent kocht ik een bh van Ophelia Lingerie. Het was een cadeautje aan mijzelf. Een ode aan mijn India-reis, want de bh is geïnspireerd op de Indische sari. Ik vind het een zalig stuk omdat het echt een extra dimensie geeft aan zoveel outfits. Het kan subtiel "komen piepen" maar ook meer luid om aandacht vragen. Ook de body's van Ophelia Lingerie bieden naar mijn gevoel deze mogelijkheid. Maar ontdek het hier vooral zelf.
3- Thuisblijven heeft ook als voordeel dat je stappen tot een minimum beperkt blijven. Tijd om die (hoge) hakken boven te halen, te lenen of aan te kopen. De tweede optie is vooral goed als je niet goed weet of je hier een hele avond mee kan doorkomen ;-) Voor mij zijn er drie criteria voor goede hakken:niet te hoog, niet te smal en algemeen comfortabel zittend. Stiletto's zie ik graag van heel ver :-) Deze hakken van de Japanse ontwerpster Chie Mihara behoren tot mijn favorieten. Ze heeft een hele waaier aan funky schoenen. Deze zijn zeker niet allemaal mijn persoonlijke stijl, maar ze hebben wel allemaal karakter. Bovendien zijn ze heel kwalitatief en is het draagcomfort volgens mijn ervaring zalig. Ze worden met veel liefde in Spanje gemaakt.


103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page