top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBie

Combineren met prints


Veel vrouwen zijn zot van prints. Maar niet alle vrouwen weten hoe deze te combineren. Of voelen een drempel om deze effectief te dragen. Hieronder deel ik graag 4 tips om zelf meer plezier en durf te ervaren met prints.

1- Draag een kleur die in de print voorkomt.


Kleed van Elsien Ginghuis is uit mijn eigen collectie. Topje van People Tree leende ik van Supergoods.(geen sponsering).

Dit is een eerste en meest veilige optie. Je bijhorend kledingstuk kan in alle kleuren die in de print voorkomt. Hier geldt de regel. Hoe minder je van de kleur in de print hebt hoe feller het afsteekt. En omgekeerd natuurlijk.


In mijn voorbeeld combineer ik het bloemen topje met een groen kleed. Het groen van het kleed gaat dan ook meer naar voor komen.


2- Meng kleine en grote prints, drukke en minder drukke prints


Kleed van Shio is uit mijn eigen collectie. Topje van Brava leende ik van Supergoods.(geen sponsering).

Dit zorgt voor balans tussen de prints. Een van de twee prints eist hierbij het meeste aandacht op.


In mijn voorbeeld combineer ik de rustigere wolkenprint met de opvallende en drukke streepjes prints. Ik denk dat het wel duidelijk is waar alle aandacht naartoe gaat. ;-)


3- Meng prints met een zelfde kleur, gelijkaardig motief en/of waarvan de kledingstukken een zelfde type van stof hebben.


Vest van Studio Ama, topje van SkunkFunk en kleedje van Thinking Mu, alles geleend bij supergoods. (geen sponsering)

In dit voorbeeld komt het geel in beide stukken terug. Ook is het vestje iets minder druk dan het topje waardoor het geheel beter blend.


4- Maak plezier, volg je intuïtie en durf.


Kleedje van Eucalyptus en hemdje van Papu is uit eigen collectie.Zeker bij het combineren van prints gaat het over hoe je jezelf wil uitdrukken? Gebruik de bovenstaande tips dus vooral om je te laten inspireren. Ze zijn niet bedoeld om te dicteren.


Zet een muziekje aan en probeer dingen uit. Draag het eerst een dag thuis als je nog aan jezelf twijfelt. Maar trek daarna vooral de hele wereld in. Het zal eerst met een klein hartje zijn maar wedden dat je durf beloond zal worden door een compliment.;-)


Liefs

Bie


Wil je elke week tips over stijl, duurzame mode en self-compassion in je mailbox? Schrijf je dan hier in voor mijn wekelijkse nieuwsbrief. (twee item).


Ontdek je graag meer over het verhaal van duurzame merken en winkels en waar je het kan kopen? Schrijf je dan hier in voor een duurzame mode tour. Na deze leuke halve dag ben je geïnspireerd om hier zelf mee van start te gaan.

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentit


bottom of page