top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBie

Stap voor stap


Hoewel ik een paar jaar geleden heel radicaal in mijn duurzaam verhaal dook - ik had gezworen om nooit meer een fast fashion winkel binnen te stappen - geloof ik nu steeds meer in de kracht van kleine stappen nemen. Kleine stapjes met een grote impact richting meer duurzaamheid. Dat is ook wat ik de deelnemers van mijn tours op het hart druk.


Persoonlijk vind ik dat het aanstekelijk werkt. Hoe meer ik me duurzaam kleed, hoe meer ik op andere vlakken duurzamer will leven. Zoals meer veganistisch eten of minder vliegen bijvoorbeeld. Maar het is niet altijd en overal mogelijk om 100% duurzame keuzes te maken. Ik geloof niet dat die überhaupt al bestaan. Je neemt keuzes vanuit je eigen wereld, met je eigen kennis en het gezonde verstand van dat moment.


In de modewereld - en ook ver daarbuiten - groeien elke dag meer duurzame oplossingen. Door onze vraag, onze bezorgdheid en ons aankoopgedrag. Maar ook door mensen die oplossingen bedenken. Mensen die in kleine en grote kledingbedrijven werken en het anders willen doen. Ook daar worden kleine stapjes gezet. Kleine stapjes binnen het kader dat voorhanden is.


De afgelopen jaren leerde ik heel wat uit het enthousiasme maar ook de bezorgdheden van de B.right deelnemers. Graag wil ik nu met deze kennis aan de slag. Om zo met alle betrokken spelers bij te kunnen dragen aan een duurzamere modewereld.166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page