top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBie

Walking on sunshine. Met deze 3 Spaanse merken aan jouw voeten gaat dit vanzelf.

Bijgewerkt op: 27 jun. 2020


Autobanden aan jouw voeten? Ecoalf maakt hier een hippe optie van. Dit Spaanse merk werkt bijna uitsluitend met gerecylceerde materialen. Because there is no planet B. Deze slippers zijn bijvoorbeeld gemaakt van oude autobanden. Ze zijn te koop in heel wat Belgische winkels zoals de vegan boetiek Stay Gold. Daarnaast hebben ze ook hun eigen concept store. Ik bezocht deze in Berlijn maar ook dichter bij huis openenden ze er vorig jaar één in Amsterdam. Op hun website krijg je een gedetailleerd beeld over wat sustainability voor hen betekent.

Ook het Spaanse merk Vesica Piscis streeft naar een afvalluwe samenleving. Hun merknaam verwijst naar een symbool dat staat voor de "divine harmony" in de wereld. Het lijkt ook sterk op het symbool voor de oneindigheid. Door hun keuze van materialen en hun ontwerp maximaliseren ze het behoud van grondstoffen in de keten. Enerzijds werken ze zo veel mogelijk met gerecyleerde materialen. Anderzijds is het ontwerp zo dat het bestaat uit twee delen die makkelijk uit elkaar te halen zijn. Dit mag je zelf doen nadat je ze lang en met veel liefde hebt gedragen. Zo kan ook jij jouw ecologisch steentje bijdragen. Ook dit merk vind je bij Stay Gold. Deze kleine boetiek van Frédérique Pieters is zeker het ontdekken waard.

Tropas staat voor troepen in het Spaans. Het is eigenlijk een Belgisch merk met een hart voor Spanje. Ik vervoeg met een paar van hun sneakers trots de rangen. In de zomer kan je mee marcheren met een paar stylish houten heels. Anders dan bij een "gewoon leger" is uniek zijn hier de sleutel. Zoals elke mens is elke schoen speciaal. Geen twee paar zijn hetzelfde. Dit komt omdat al hun schoenen gemaakt zijn van oude jeans. Hieruit wordt in België in een sociaal tewerkstellingsatelier stof versneden. Voor de productie van de schoenen kiest ook Caro voor het Spaanse vakmanschap.

233 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page