Een hele blog helemaal gewijd aan kleur :-). In de lente verlangen we naar kleur na een periode van donkerte. Maar niet iedereen durft helemaal die kleurkaart te trekken, hoewel ze dit (stiekem) wel willen. Dit kwam ook in het programma naar boven. Om die drempel een beetje te verlagen, deel ik drie outfits met telkens een tip. Want kleur kan ook een mentale boost betekenen. Ik vermeld ook telkens de merken. Ik maakte deze fotoreeks in HOST waar ik zelf aan het winkelen was. Je kan alle items dus hier vinden. Deze blog is zoals al mijn content sponsor-vrij.
Outfit 1:
Hoewel de kleuren fel zijn, blenden boven- en onderstuk wel goed omdat blauw en groen dicht bij elkaar op de kleurencirkel liggen (zie afbeelding onderaan). Het kan helpen dit in het achterhoofd te houden als je wat onwennig bent over hoe je kleuren kan combineren.
Merken:
Borek van Givn:
De duurzame modescene in Berlijn boomt. Mijn twee bezoeken aan deze fantastische stad gaven telkens heel veel inspiratie. Ik bezocht nog niet de conceptstore van givn maar dit staat zeker op mijn to-dolijstje. De winkel is helemaal circulair gemaakt op basis van bouwafval. Het merk straalt een urban vibe uit en wordt in Polen op drie uur van Berlijn gemaakt. Deze broek is van linnen. Een sterke plant die ook een mooie en sterke stof geeft.
Vest van People tree:
People Tree zet, zoals in de merknaam vervat zit, al meer dan 25 jaar mensen voorop. Safia Miney was dan ook één van de pioniers in duurzame mode. Ze startte het toen ze zelf als jonge moeder in Japan duurzame kleding wou kopen en deze niet vond. Ondertussen is het een belangrijk duurzaam merk. Maar het werkt nog steeds wereldwijd met kleine ateliers en wil het vakmanschap van kleding maken in de picture zetten. Het is een merk dat een basic collectie heeft maar even goed samenwerkt met het Victoria en Albert Museum in Londen voor een speciale collectie.
Top van Näz:
Voor dit mooie merk verwijs ik je graag door naar deze blog.
Outfit 2:
Wil je print met kleur combineren? Kies dan een kleur die ook in de print voorkomt. Hierbij is de regel: hoe meer de kleur in de print voorkomt, hoe kleiner het contrast. Of: hoe minder de kleur in de print voorkomt, hoe groter het contrast ;-) De kleur die je in het effen stuk (zonder print) draagt, zorgt ervoor dat de kleur in de print meer naar voor komt. In de rok zit er een lichtblauwe streep. Daarnaast zou het dus ook makkelijk te combineren zijn met bruin. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat andere kleuren niet mogelijk zijn. Het geeft gewoon meer contrast. Daar kan en mag je natuurlijk helemaal voor gaan :-).
Merken:
Givn: Rok in lyocell
Top: Näz zie blog
Vest: Skfk
Het Spaanse merk Skunkfunk heeft in de loop der jaren een uitgebreide strategie rond duurzaamheid ontwikkeld. Organisch katoen, GOTS gecertificeerde fabrieken, streven naar een een CO2-neutrale productie... Het zijn slechts enkele highlights van hun doorgedreven strategie. Ze lanceerden ook een verhuursysteem. Dit is een mooie stap naar een circulaire low-waste maatschappij.
Outfit 3:
Als je dezelfde kleur boven en onderaan draagt, zorgt dit voor een verlenging van je lichaam. Dit is dus het geval bij een jumpsuit zoals hier. Maar ook bij jurken en twee-delige stukken die momenteel nogal populair zijn (rok en top in dezelfde kleur/stijl zodat het lijkt alsof ze een kleed vormen).
jumpsuit thinking mu:
Nog een Spaans merk met karakter is Thinking Mu. Dit merk startte ooit als Mu maar was zijn tijd vooruit en moest de boeken sluiten. Leuk weetje: Mu spreek je uit als moe en verwijst naar de hond van de oprichter die er met zijn zwarte vlekken als een koe uitziet. Aan de hand van de QR- code op de kleding kan je nagaan hoe deze gemaakt is. Hierbij hebben ze niet alleen aandacht voor het faire productieproces, het streven naar low-waste, de verpakking en het transport, maar ook bijvoorbeeld voor hoe kleding gekleurd wordt - wat in een blog over kleur toch wel heel relevant is ;-). Kleuren heeft vaak een heel negatieve impact maar spijtig genoeg is hier maar weinig aandacht voor. Dus het is mooi dat zij dit aspect uitlichten.
jeansvestje mud jeans:
MUD Jeans is een pionier wat betreft circulaire jeans. Ze maken dus hun jeans op basis van oude jeans. Al hun oude jeans zal, eens deze versleten is, verwerkt worden tot nieuwe jeans. Na een jaar krijg je een kaartje van hen met de vraag of je nog blij bent met jouw aankoop. Zoniet kan je deze terugsturen en verkopen ze jouw preloved exemplaar. Ook hebben ze een verhuur systeem zodat je nieuwe modellen kan passen.
Hier vind je een blog met 5 duurzame jeansmerken.
Comments